Eerste editie Sleeptouw festival

Een nieuw festival organiseren! Dat was de missie van de Senaat en hun 8 uitverkorenen die het moesten gaan organiseren. Een opgave waarvan niemand op voorhand had gedacht hoeveel tijd erin zou gaan zitten, hoeveel stressmomenten we zouden gaan hebben, maar bovenal hoe gaaf het was om zoiets neer te mogen zetten.
De naam sleeptouw werd gevormd toen Madelon tijdens de vergadering vroeg of Bauckel haar op Sleeptouw wilde nemen als het ging over techno DJ’s. We zaten namelijk met een erg gevarieerde groep dus sommigen kenden de goden uit de Noorse mythologie beter dan de ondergrondse techno Dj’s. Die variatie deden de vergaderingen, discussies en het uiteindelijke resultaat ten goede. Voor iedere specialisatie was een geknipt persoon gevonden.
Naast onze eigen commissie, wilden we ook de rest van Tilburg op Sleeptouw nemen. Het moest namelijk geen studentenfeestje worden maar een festival dat een breder publiek op zich af trekt. Deze missie was moeilijker dan we dachten omdat deze groep zich volledig buiten ons vertrouwende netwerk bevindt. Naast dit wilden we samen werken met lokale initiatieven en zo hebben we lokale ondernemers zoals Smeer’m op de kaart gezet tijdens ons festival. Ook het lokale La Trappe bier vloeide uit de tap die werd bemand door de lokale helden van de Bavaria Bierkoerier.
Buiten lokale ondernemers had cultuur ook een plaats op het festival. Hierin speelde Vrienden Van Olof een erg belangrijke rol als adviseur en als subsidie verlener. De heren van Atelier Tank waren puur op hun gevoel aan het improviseren met verf op enkele grote houten platen. Iedere keer als de DJ wisselde, en dus ook de stijl en opbouw van de muziek, begonnen ze aan een nieuw stuk. Iedereen die in de lounge aan het chillen was kon hiervan genieten en dit was ook zeker een toevoeging voor de beleving het festival. Ook een combinatie tussen duurzaamheid en fun werd gevonden VVO door het neerzetten van de Solar Cinema caravan. De caravan maakte het plaatje van de lounge met het “woonkameridee” compleet. De melige gezichten van iedereen die uit de caravan kwam getuigden ervan dat de ultieme internetgekkie compilaties een groot succes waren. Ook deze werd mogelijk gemaakt door de steun van VVO.
De DJ’s zelf waren van internationale en lokale komaf. De local heroes Milo & Frankie 2times begonnen en zetten de toon met een goede kwalitatieve set. Some Chemistry uit Amsterdam zette dit door met een heerlijke relaxte en zweverige set waarna het wat steviger begon te worden toen de Speaking Minds uit Italië aan de beurt waren. Bij dit laatste duo had Sleeptouw festival een primeur in Nederland in handen. Ik denk dat het festivalpubliek net zo veel heeft genoten als de mannen zelf dus dit idee was zeer geslaagd. Hierna namen de grotere namen het over zoals Locked Groove en Einmusik waarvan de ervaring van het mengpaneel spatte. De zon ging onder en tijdens de afsluiter heeft Nuno Dos Santos de hele tent afgebroken met een heerlijke beukset. Overall was het een geslaagde dag met aardig weer en een relaxte sfeer. We mogen van een geslaagde editie spreker met het aantal bezoekers dat we hebben weten aan te trekken. Zeker gezien de datum ietwat ongelukkig was gepland vanwege tentamens, concurrerende festivals in de omgeving en feesten van de overige studentenverenigingen in Tilburg. Wat ons erg veel hoop geeft is dat de bezoekers die er waren erg gemengd waren en dat slechts 20% van Olof was. Daardoor ontstond er een echte festival sfeer en dat onthouden mensen!
Ik denk dat deze commissie zoveel werk heeft verschoven en bijne alle mogelijke bronnen en connecties, zowel binnen als buiten Olof, heeft gebruikt om het zo goed mogelijk te regelen. Het is erg goed om te zien dat de vereniging open staat voor dit soort nieuwe initiatieven en dat er zoveel mensen ermee zijn begaan die meedenken en helpen. Hiervoor willen we iedereen een dikke pluim geven en bedanken!
See you next year! 😉

Sleeptouw website

10632843_1587656371484221_4295056398682282519_n